Kørsel i udlandet

Kørsel i udlandet

Skal du på ferie i din firmabil, er der nogle vigtige ting, du skal huske. ​
 
 • Love og regler
 • Huskeliste til nyttige ting
 • Vigtige links og gode råd

Fakta

Du må gerne køre i udlandet i din firmabil.

Når du kører i udlandet, er der dog - udover kørekort og pas - en række lovpligtige ting og dokumenter, du skal have med.

Advarselstrekant: Er lovpligtig i en lang række lande.
Mangler du en i din bil kan du eksempelvis købe den hos FDM.

Bilens originale registreringsattest: Du skal altid medbringe Del 1 af bilens registreringsattest. Har du eller din virksomhed ikke registreringsattesten, kan du bestille en her.

DK-skilt:
Er lovpligtigt, med mindre du har en EU-nummerplade. Du kan bl.a. købe DK-skilte hos FDM.

Det grønne kort: Rejser du uden for EU, skal det medbringes som garanti for ansvarsforsikringen. Du kan selv printe det grønne kort fra dit forsikringsselskabs hjemmeside – det behøver ikke være i farver. 
Er du forsikret via Nordania Forsikring ved Tryg, kan du alternativt bestille kortet her. Skriv "Nordania" under forsikringsaftalenummer, og vær opmærksom på, at det kan tage op til 14 dage.

Det røde kort: Giver dig ret til vejhjælp gennem SOS International, hvis din bil er kaskoforsikret. Du behøver ikke længere at medbringe det fysisk. Du kan enten medbringe telefonnummeret til SOS internationals alarmcentral eller hente deres app til din smartphone (søg på "rødt kort" i Play eller AppStore)

Er du Tryg forsikringskunde behøver du ikke det røde kort
Fra 1. januar 2018 skifter Tryg den tidligere samarbejdspartner SOS ud med Viking (Tryg Vejhjælp). Skiftet fra SOS til Tryg vejhjælp betyder, at du ikke skal bruge det røde kort. Har du brug for vejhjælp i udlandet kan du ringe til Nordania Assistance eller direkte til Tryg Vejhjælp på tlf. 70 11 20 00.

Det blå sygesikringskort: Fra 1. august 2014 gælder det gule sygesikringskort ikke i udlandet. I stedet skal du medbringe det blå EU-sygesikringskort. Vær opmærksom på, at det kun dækker i EU- eller EØS-lande. Du kan bestille kortet på borger.dk.

Førstehjælpskasse: Det er lovpligtigt i en lang række lande at have førstehjælpskasse i bilen. Har du Nordania Assistance, har du allerede en førstehjælpskasse.
 
Sikkerhedsveste: Veste til alle bilens passagerer er også lovpligtige i en lang række lande. Husk, at de skal være placeret i bilens kabine. Du kan typisk købe sikkerhedsveste hos bilforhandlere og i byggemarkeder.   
 

Carnet de Passages en Douane: Et tolddokument til brug ved kørsel i en række lande uden for Europa. Dokumentet udstedes af den tyske bilklub ADAC. Du kan se, hvordan du bestiller her.

Rejseforsikring: Bør altid medtages, når du rejser uden for EU, hvor du ikke er dækket af det blå sygesikringskort. Husk også at tegne hjemtransport.​ 
​​

 

Skade i udlandet

​Ved skade eller driftstop uden for Danmark ydes assistancen i samarbejde med SOS international, Tryg Vejhjælp for Tryg forsikringskunder
og Falcks internationale samarbejdspartnere. Du skal stadig ringe på telefon:

+ 45 70 15 13 15 

På vinterferie i firmabilen

Har du husket snekæderne?

Alperne
​Det kan komme som en overraskelse for selv erfarne bilister, men der er mange steder i både Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien og Frankrig, hvor det er obligatorisk at køre med snekæder. Specielt i mange skiområder kan man opleve strækninger, hvor det kun er tilladt at køre, hvis  man har monteret snekæder. Så kig efter det blå skilt som vist til højre. 

Kører man galt uden snekæder i et område, hvor der ellers er skiltet med det, så kan man blive holdt ansvarlig for ulykken. Hastighedsgrænsen ved kørsel med snekæder er 50 km/t, og kæderne skal påføres de trækkende hjul.
 

 
 

Norden

I Norge lyder det i færdselsloven, at  ”når vinterføret gør det nødvendigt, må et motorkøretøj ikke bruges, uden at hjulene er sikret tilstrækkeligt vejgreb…”. Det kan i praksis betyde, at du skal have snekæder på – også selvom du har pigdæk monteret. Så hav altid snekæderne med i bagagerummet, da man faktisk kan risikere at blive afvist ved færgerne til Norge, ”hvis man ikke har tilstrækkelig vinterudrustning på/med til køretøjet”. 
 
I Sverige er der ikke krav om snekæder, men det er tilladt at have pigdæk på i vintermånederne.
 
Skal man til Alperne, er pigdæk ikke et alternativ, da de ikke er tilladt at bruge i Tyskland.​​
 

Vinterdæk i udlandet

I de fleste europæiske lande er det påbudt at køre med vinterdæk, når vejret kræver det, - fx sne og is på vejene. Men er vejene tørre og vejret fint, så er det meget sjældent et lovkrav. I Nordania anbefaler vi dog altid, at du kører med vinterdæk i vinterperioden - både i Danmark og i udlandet.

Læs mere om vinterdæk i udlandet hos FDM.

Betal vejafgiften hjemmefra

I rigtig mange europæiske lande vil staten gerne have sin del af kagen, når du kører på deres veje. Skal du til Østrig, Schweiz, Italien eller Tjekkiet, kan du betale i ro og mag hjemmefra og køre med god samvittighed. 


Til Italien kan du købe et kort med forudbetalt motorvejsafgift, mens du til de andre lande køber de obligatoriske "vignetter", der kan købes for én uge til ét år.

En vignette til 10 dage i Østrig koster 66 kr, men bliver du taget uden, koster det en bøde på 120 euro.

Køb dem hos FDM

 

Previous Next
 Tilmeld dig vores nyhedbreve her
Nyt om erhvervsleasing
 • Vælg mellem nyhedsbreve
 • Seneste nye modeller
 • Bliv klogere på beskatning
Genopfyld din Falckkasse
 • Gratis
 • Hurtigt og nemt
 • Bliver leveret til døren
Skatteberegner
 • Se skat netto og brutto
 • Skat før og efter 36 mdr
Brændstofkort
 • Bestil kort
 • Mistet brændstofkort?
Fordelsprogram
 • Gratis FDM-medlemskab
 • Nyheder og tilbud tilpasset dig
 • Ekstra rabat på færgeovergange
Populære firmabilmærker
 • Læs om alle mærkerne
 • Find mærket til dig
 • Inspiration til din nye firmabil
 
 
Kontakt
45 12 12 12

Åbningstider


NordaniaLinjen
Tlf. 45 12 12 12

Man-tors 8.00-16.30
Fredag    9.00-16.00

Kontakt os


Bliv ringet op Skriv til os Ros, ris og klager Anden kontakt