Kørsel i udlandet

Når du kører i udlandet, er der dog - udover kørekort og pas - en række lovpligtige ting og dokumenter, du skal have med.

Advarselstrekant:
Er lovpligtig i en lang række lande.
Du kan købe advarselstrekanten via FDM.

DK-skilt: Er lovpligtigt, med mindre du har en EU-nummerplade. Du kan bl.a. købe DK-skilte hos FDM.

Det grønne kort:
Rejser du uden for EU, skal det medbringes som garanti for ansvarsforsikringen. Du kan selv printe det grønne kort fra dit forsikringsselskabs hjemmeside – det behøver ikke være i farver. 

Det røde kort:
Giver dig ret til vejhjælp gennem SOS International, hvis din bil er kaskoforsikret. Du behøver ikke længere at medbringe det fysisk. Du kan enten medbringe telefonnummret til SOS internationals alarmcentral eller hente deres app til din smartphone (søg på "rødt kort" i Play eller AppStore)

Det blå sygesikringskort: Fra 1. august 2014 gælder det gule sygesikringskort ikke i udlandet. I stedet skal du medbringe det blå EU-sygesikringskort. Vær opmærksom på, at det kun dækker i EU- eller EØS-lande. Du kan bestille kortet på borger.dk.

Førstehjælpskasse: Det er lovpligtigt i en lang række lande at have førstehjælpskasse i bilen. Har du Nordania Assistance, har du allerede en førstehjælpskasse.
 
Sikkerhedsveste: Veste til alle bilens passagerer er også lovpligtige i en lang række lande. Husk, at de skal være placeret i bilens kabine. Du kan typisk købe sikkerhedsveste hos eksempelvis bilforhandlere og i byggemarkeder.   
 
Rejseforsikring: Bør altid medtages, når du rejser uden for EU, hvor du ikke er dækket af det blå sygesikringskort. Husk også at tegne hjemtransport.​ 

Kontakt osKontakt os

NordaniaLinjen
Tlf. 45 12 12 12
Mandag-torsdag kl. 8.00-16.30
Fredag kl. 8.00-16.00

Anden kontakt

Læs mere om at køre i udlandet

Registreringsattest
Myndigheder i udlandet kan på forlangende kræve at se bilens   registreringsattest. Derfor skal du huske originalen, hvis du skal til udlandet.

Registreringsattest
Miljøzoner

For at begrænse forureningen fra bilernes udstødning, har flere byer i Europa indført miljøzoner. Se mere f.eks. på FDMs hjemmeside via linkene.

Tyske miljøzoner
Italienske miljøzoner

 

Skal du til udlandet?

Den gule sikkerhedsvest
Den gule sikkerhedsvest er lovpligtig i en del europæiske lande. Se, hvilke lande.

www.euo.dk
Nordania Assistance
Med Nordania Assistance er du automatisk sikret hjælp i udlandet. Se, hvad abonnementet indeholder.

Nordania Assistance
Kontakt
45 12 12 12

Åbningstider


NordaniaLinjen
Tlf. 45 12 12 12

Man-tors 8.00-16.30
Fredag    8.00-16.00

Kontakt os


Bliv ringet op Skriv til os Ros, ris og klager Anden kontakt