Som et led i regeringens aftale om udmøntningen af Grøn Fond, er der nu planlagt yderligere finansiering til grønne initiativer i lastbilindustrien. De oprindelige 300 millioner kroner, der blev afsat i finansloven, vil blive mere end fordoblet. Der afsættes nu hele 750 millioner kroner til grønne initiativer og effektivisering af vejtransporten i årerne 2024 til 2030. Fra 2031 og frem vil der, ifølge Transportministeriet, blive afsat 50 millioner kroner.

Derudover er der også afsat 1 mia. kr. i perioden 2025-2028 til en midlertidig nedsættelse af den noget udskældte kilometerafgift for lastbiler. Sløret for hvornår disse nye midler bliver frigivet, er dog endnu ikke løftet.
”Vi er glade for regeringens aftale om at afsætte 750 millioner kr. til omstillingen af den tunge transport, og ser frem til at hjælpe vores kunder godt på vej på deres bæredygtige rejse.
Dennis Thodsen Bodin – Head of Nordania Leasing


Populær støttepulje hjælper el-lastbilerne på vejen

For at understøtte udbredelsen af de elektriske lastbiler blev der i 2022 etableret en tilskudspulje fra Energistyrelsen til investeringer af grønnere lastbiler. Eftersom lastbiler, der drives af el eller brint, fortsat er langt dyrere end de konventionelle lastbiler, var formålet med puljen at understøtte indkøb af de mere klimavenlige lastbiler, for at hjælpe den grønne omstilling godt på vej.

En af dem, der spillede en særlig rolle i rådgivningen af lastbil-kunderne hos Nordania Leasing var Simon Lise Hansen. Han ser frem til atter at sikre maksimal støtte til kunderne:

”Det nye forslag er helt sikkert et skridt i en grønnere retning. Erfaringer fra støttepuljen i 2022 fortæller os, at der vil blive rift om støtten, så vi allerede i gang med at forberede os på, hvordan vi bedst kan hjælpe vores kunder igennem en nem og hurtig ansøgningsproces.”
Simon Lise Hansen – Specialist Advisor Nordania Leasing

Læs også: Millioner i støtte til Nordania-kunders elektriske lastbiler

Ønsker man at investere i lastbiler med lav eller ingen kørselsudledning, kan det for mange virke som en overvældende investering, da de elektriske lastbiler fortsat er prissat højere end de konventionelle. Her kommer leasing ind i billedet som et oplagt valg og mulighed, som ikke slår bunden ud af virksomhedens likviditet.

Leasing af lastbiler er et oplagt grønt valg

Har I planer om at investeringer i grønnere aktiver, og ønsker I at bidrage til den grønne omstilling? Vi ved, at det kan føles som et stort spring, men med den rette rådgivning og finansiering kan man være hurtigt på vej. Kontakt os i dag og hør mere om jeres finansieringsmuligheder.

Bliv kontaktet af en rådgiver

Nye lempelser til kilometerafgiften

Regeringens udspil omfatter også kilomterafgiften som i årene 2025-2028 vil blive lempet. 

Der afsættes 250 mio. kr. årligt i 2025-2028 til en midlertidig nedsættelse af den kilometerbaserede vejafgift for lastbiler, som svarer til:

  • 2025-2027: afgiften nedsættes med ca. 19 pct. 
  • 2028: afgiften nedsættes med ca. 12 pct.

  • ​​Derudover afsættes 75 mio. kr. i 2024, 125 mio. kr. årligt i 2025-2029 og 50 mio. kr. i 2030 og fremadrettet til den grønne omstilling og effektiviseringer af vejgodstransporten.

    Yderligere 29 mio. afsættes årligt i 2025-2027 og 25 mio. kr. årligt i 2028-2030 til lastbiler, der kører på biogas. 

    Tilmeld nyhedsbrev

    Tilmeld dig Nordanias nyhedsbrev og få adgang til nyheder, guides og gode tilbud.
    Du kan forvente at høre fra os ca. en gang om måneden.

    Tilmeld dig her